HEM FET... Prem aquí per veure algunes dels coses que hem fet: Concerts, videos, discogràfica, management, ràdio, fanzines..
www.santgaudenci.com/p/memoria-de-sant-gaudenci.html

FEM... Prem aquí per veure algunes coses de les que fem
ET PODEM OFERIR... Prem aquí per a veure els serveis que oferimSant Gaudenci som un col·lectiu de persones i idees en torn a la rumba catalana. Com tots aquests tipus d'iniciatives, la moguda va sorgir espontàniament al setembre de 2007 entre amics del barri d'Horta de Barcelona, els quals vam montar una festa i la vam ambientar amb rumba catalana... i bla bla bla.

A aquesta pàgina podràs llegir la nostra història i tot el que hem fet, que fem i que et podem oferir. Gràcies per interesar-te, només que llegèixis aquestes línies ja ens fas immensament felisos.L'INICI DE SANT GAUDENCI


Al Santa Rumba nº0 vam explicar què, com, quan i el perquè de Sant Gaudenci:
Som una colla d'amics i amigues del barri d'Horta de Barcelona. Sant Gaudenci és el co-patró d'aquest barri i, per tant, és el nostre patró i nosaltres els seus fidels.

Sant Gaudenci es venera el segon cap de setmana del més de setembre, des de 1731, i aquesta veneració ha acabat esdevenint la Festa Major d'Horta. Que per què el van fer co-patró els nostres avantpassats? És el sant que va respondre a les pregaries dels veïns d'Horta que demanaven aigua.

I vet aquí la pregunta clau: Llavors per què ens toca tant els ous molesta tant i/o ens estranya que cada putu any sempre, any rera any, plogui o no faci gaire bon temps per les Festes Majors d'Horta? I és per aquest fet que hem decidit treure a la llum aquesta qüestió tan curiosa i que forma part de la nostra història. El patró d'Horta és Sant Gaudenci, i ho és per un fet que avui en dia, tot i que no estem per tirar coets amb el tema de l'aigua, és una tocada d'ous molèstia just quan li ho agraïm, durant les Festes Majors. La natura és la natura, si li agraïm el segon cap de setmana de setembre serà per què històricament és un cap de setmana de pluges... en definitiva, que a Sant Gaudenci la gent d'Horta el venerem pel fet que més ens molesta quan l'estem venerant...la pluja. Tot un ídol mirat des d'aquest punt de vista...venerat per tocar el que no sona.

Hem decidit que en Gaudenci era rumberu. Per què? Doncs perquè estem segurs que, si no ho era, ho hagués estat si hagués viscut a aquesta època que vivim nosaltres. A més, a nosaltres ens encanta la rumba i posats a fer-lo d'alguna manera, millor que s'assembli a nosaltres, no?

Ja saps una miqueta més del per què d'aquest nom, d'aquesta associació, d'aquest sentiment... Digues-li com vulguis, però el que si que has de saber és que sigui el que sigui està obert a tothom i dins de tothom hi entres tu. Comenta'ns el que sigui, pregunta lo impreguntable, ajuda'ns a portar la rumba catalana a tots els racons del món, treu el nas per les Festes Majors d'Horta... Sigues FIDEL DE SANT GAUDENCI!!!

El 8 de març del 2008 vam fer cap a Canal Latino, al programa La Bilirrubina per presentar la Festa Sant Gaudenci, la primera. No teníem ni idea que això només era el principi...
A l'esquerra l'equip de Sant Gaudenci al carrer Sant Gaudenci d'Horta. Cap d'any 2007. A la dreta FFMM d'Horta 1906. Foto: Selma i Planagumà.


SANT GAUDENCI Rumba Catalana © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org