04 de desembre 2016

La pluja amb la que s'ha llevat Sant Andreu no ha impedit que unes 1500 persones hagin omplert la Fabra i Coats de Sant Andreu aquest diumenge durant la Diada de la Rumba.

El matí, dedicat a tallers i activitats formatives, ha destacat la gran participació del públic, on tots els tallers han superat les expectatives. El de ball i palmas han reunit a més de 350 participants i al de guitarra s'hi han pogut contar fins a 50 instruments. La gran varietat del públic, molt d'ell familiar, és una molt bona notícia per al gènere. Segons membres de l'entitat organitzadora de la cita, FORCAT (Foment de la Rumba Catalana), demostra que l'interès per a la rumba catalana s'extèn a totes les edats.

El so inconfusible de la rumba catalana ha passat aquest any per Girona, Mataró i Barcelona de la ma de la Diada de la Rumba. L'entitat assegura que el gènere travessa un moment dolç, en part gràcies a que en els últims anys la Generalitat de Catalunya ha declarat la rumba catalana Patrimoni Cultural de Catalunya i s'ha iniciat també els tràmits perquè sigui declarada Patrimoni Cultural Immaterial per la UNESCO. “De la mateixa manera que no hi ha festa major que no tingui gegants o sardanes, tampoc no n’hi hauria d’haver cap sense presència de rumba catalana. Si és patrimoni cultural del país s’hauria de notar” fa anys que comenta Abili Roma, president de FORCAT.

A l’edició de la Diada de la Rumba d’aquest any s’ha programat tallers de guitarra, de ball i de palmes al matí; la presentació del recopilatori El Noy: La Bomba Gitana i l'exposició Grans Noms de la Rumba Catalana. La tarda la ha omplert un gran concert on han participat Morostio, La República Rumbera, Rumba Tarumba, Rumba que Derrumba, Bananna Beach, Tupica, Sandunguera, Alma de Boquerón, Son de la Rambla i Set de Rumba. Durant el concert s'ha reconegut la trajectoria de Johnny Tarradellas i Xavier Batllés, els quals FORCAT els ha anomenat Socis d'Honor de l'entitat. Durant la vetllada s'ha trobat a faltar la figura d'en Peret Reyes, que per problemes de salut no ha pogut estar a la cita. L'èxit de públic i d'alegria ha fet que la festa s'allargués més enllà de l'hora programada, amb la ja tradicional festa final amb gran part dels músics a dalt de l'escenari tocant els clàssics del nostre gènere.

Mostra més notícies sobre , , ,

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Digues-li quelcom a Sant Gaudenci!!!

SANT GAUDENCI Rumba Catalana © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org