04 de desembre 2015

Més de 2500 persones han omplert la Fabra i Coats de Sant Andreu aquest diumenge tarda durant el concert de la Diada de la Rumba. Del matí, dedicat a tallers i activitats formatives, en destaca també la gran participació del públic, on tots els tallers han esgotat les places i en particular el de ball ha reunit a més de 200 interessats en la rumba catalana.
(Foto de Sonats del Sud)

El so inconfusible de la rumba catalana ha passat aquest any per Girona, Mataró i Vic de la m de la Diada de la Rumba, que organitza Foment de la Rumba Catalana (FORCAT). L'entitat assegura que el gènere travessa un moment dolç, en part gràcies a que la Generalitat de Catalunya ha declarat aquest any la rumba catalana com a Patrimoni Cultural de Catalunya. Aquest any s'ha iniciat també els tràmits perquè sigui declarada Patrimoni Cultural Immaterial per la UNESCO.

“De la mateixa manera que no hi ha festa major que no tingui gegants o sardanes, tampoc no n’hi hauria d’haver cap sense presència de rumba catalana. Si és patrimoni cultural del país s’hauria de notar,” assegura Abili Roma, president de FORCAT.

A l’edició de la Diada de la Rumba d’aquest any s’ha programat tallers de percussió, de guitarra, de ball, de piano i de palmes al matí i un gran concert tota la tarda on han participat La Màlaga, Arrels de Gràcia, The Lito, Micu, Derrumband, Mataró Rumba All Stars, 9Son, Los Demadraos full equip, Pantanito trio, Maria Cambray, Pura Rumba, La Payoya i Maruja Garrido. L'èxit de públic i d'alegria ha fet que la festa s'allargués més enllà de l'hora programada, amb la ja tradicional festa final amb gran part dels músics a dalt de l'escenari tocant els clàssics del nostre gènere.

Algunes videos sobre la Diada de la Rumba:
Mostra més notícies sobre , ,

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Digues-li quelcom a Sant Gaudenci!!!

SANT GAUDENCI Rumba Catalana © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org