16 de novembre 2012

Sant Gaudenci i el seu equip de col·laboradors té el gran plaer de presentar el SANTA RUMBA 7, un flamant número més del fanzine de l'actualitat rumbera o, millor dit, un número més del rumbazine. Un número que ve de la mà de Los Amaya, els qué jan protagonitzat una de les notícies rumberes més rellevants d'aquest 2012: El seu retorn i la grabació d'un nou CD amb col·laboracions de luxe.

El rumbazine conté una xerrada-entrevista realitzada amb els germans Amaya a l'estudi de grabació i una acurada revisió dels seus discos. Una xerrada amb Micu, que fa un any va llençar el seu primer disc al carrer. La segona entrega dels "rumba singles special" d'Els Paios de la Rumba, articles de l'evolució de la rumba catalana "De Cuba a Barcelona" i "De la Rumba Catalana al Rock Mestizo", articles sobre la nova generació gitana de la rumba catalana i sobre el gran Manel Joseph i tot el que ha fet per al gènere. Completan la revista les il·lustracions "Rumba a boli" i "Rumba heroes" ja habituals.

Amb aquest número pretenem fer un punt d'inflexió al Santa Rumba i conseguir que arribi més lluny, a les mans de totes les persones a qui pugui interessar. Qualsevol idea, ajuda, col·laboració, comentari.. serà benvingut! Ens ajudes????

L'editorial d'aquest número deixa ben clares les intencions de la redacció del Santa Rumba:

Un article d'aquest número del Santa Rumba cita una reflexió d'en Mingus B. Formentor “la Rumba Catalana és com el riu Guadiana, que de vegades desapareix de la superfície, però va corrent sempre per sota terra". Reflexió molt encertada per al gènere... Fins a dia d'avui. La sensació actual és que el riu en qüestió ha passat a ser de superfície, la Rumba Catalana actual és com el riu Ebre.

El Santa Rumba és només una gota més del riu que és actualment la Rumba Catalana, la qual ja pot presumir de tenir una nombrosa associació que la promou (FORCAT), una revista (Santa Rumba), un newsletter setmanal (YoChano), pàgines webs especialitzades (SantGaudenci.com i Calarumba.com), programes de radio (Achilifunk Radio Show a Gladys Palmera), una Diada de la Rumba, bars (Rumbàlia) i bodegues (Casa Leto)... I sobretot grups, molts grups. Que enrregistren música, molta música. I sobretot públic, molt públic. Qui va predicant que "la Rumba Catalana s'ha mort" ho deu fer per ignorància i/o perquè no li vol cap bé.

La Diada de la Rumba 2012 demostra un cop més que per fi el Guadiana ha decicit treure el cap a la superfície per quedar-s'hi. Hi fem una capbussada?

Bona Diada de la Rumba i bona Santa Rumba!


Posa't en contacte amb info@santgaudenci.com si vols rebre el Santa Rumba a casa!

Mostra més notícies sobre , ,

1 comentari:

Digues-li quelcom a Sant Gaudenci!!!

SANT GAUDENCI Rumba Catalana © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org