17 d’abril 2010


RUMBA CLUB - APOLO 2 - FESTA 3er ANIVERSARI
Nou de la Rambla 113
DIMECRES 21 ABRIL 2010
Preus: 6€ anticipada - www.atrapalo.com / 8€ guixeta
Horaris: Obrim Portes: 23:00h / Papawa 24:00 / Ai Ai Ai 01:00 / Makala 2:30 > 5:00


Amb las actuacions en directe de Ai Ai Ai (Rumba Catalana Moderna, Mataró) Papawa (Rumba Catalana Clásica, Barcelona) -presentan nou disc- i el discjockeys: Makala (Euskadi gaztea, Zarautz) i Jimmy Carraquelas. Presentació de la revista Santa Rumba (núm. 2), el mitjà de difussió de la nova Rumba Catalana creat pel col.lectiu Sant Gaudenci d'Horta.

Rumba Club es el bressol de la Nova Rumba Catalana, en els darrers tres anys han passat pel seu escenari més de 100 combos rumberos, de Chipén o Chacho a La Troba Kung-Fú, EL Puchero del Hortelano o Gertrudis. Setmana a setmana un grup en directe i un discjockey han omplert las nits catalanas de rumba i festa des de fa ja 3 anys. Energía que no escatima el seu creador Txarly Brown (Achilifunk, Forcat) perquè la rumba sigui reconeguda com un valor a l'alça en la cultura musical tradicional de Barcelona.

PAPAWA són actualment el màxim exponent de la Rumba Catalana de rel. Trio format al carrer de la Cera el maig del 2006 pels joves Sam Mosketón (guitarra) i Ricard Tarragona jr. (percussió), que al costat del mític Peret Reyes (veu, guitarra i taula), han revolucionat l'escena rumbera barcelonina. Amb el seu segon treball discogràfic "Toca Madera" (Nuevos Medios, 2010) prossegueixen la seva recuperació de les autèntiques arrels de la Rumba de Barcelona. Per al nou disc s'ha incorporat Toni Reyes (baix) fill de Peret Reyes i una altra de les noves promeses de l'escena gitano rumbera de la ciutat. Tan sols dos anys després de la seva estrena amb "Tiene la Llave" (Nuevos Medios, maig 2008) Papawa s'han convertit en un seriós referent del so tradicional dels gitanos catalans. Els seus components han col·laborat i participats amb Peret, Gertrudis o Patriarques de la Rumba als seus nous discs o també en gira amb La Troba Kung-Fú, Gertrudis o Rumbamazigha entre molts d'altres... El so de Papawa parteix dels primers enregistraments en els 60 de Pescadilla, Peret o Los Amaya i utilitzant els mateixos patrons creatius i una acústica sòbria (guitarres, bongó i ara sota) per recrear la Rumba Catalana en la seva forma original. Entre el primer disc i el segon s'ha substituït Ricardo Tarragona pare per Toni Reyes per transformar la sonoritat del corbo. La superba veu esquinçada de Ricardo que incloïa el primer treball ha donat pas a la incorporació del saborós baix de Toni que adorna el caminar de les noves rumbes de Papawa. Sense perdre un àpex de la seva essència el so de la banda s'ha tornat molt més rítmic per oferir un nou al·licient a la seva fidel parròquia. El 21 d'abril ens presentaran las dotze noves cançons del seu darrer treball "Toca Madera" (Ventilador Music, 2010) produït per Txarly Brown i Miguelito Superstar (Fundación Tony Mnaero)
www.myspace.com/papawa

AI AI AI, el grup referent de la rumba catalana, editen aquest final de 2008 un nou disc titulat Lo més gran del món (Propaganda pel fet!, 2008), un treball vital, de retrobament, mestís i, com sempre, festiu i alegre que aposta per una rumba del s. XXI, unint el ventilador amb l’electrònica, fusió que han batejat com a maquinolandera. Nascuts l’any 1991 i després d’una aturada entre els anys 2000 i 2007, el grup es va retrobar l’any 2007 i actualment està integrat per Pep Lladó (teclats, veus i programacions) i Rafalito Salazar (guitarra i veu) - músics de Gato Pérez- i les incorporacions de David Torras (guitarra i veu) i Jordi Gas (veu). La banda va tornar a la activitat presentant el recopilatori de greatest hits “Les millors cançons del mil·lenni passat” (Ventilador Music, 2007) i durant la primer part del 2008 han estat girant intensament el seu nou espectacle, que combinava amb passió i disbauxa la seva trajectòria (amb hits de tota la vida) i la nova etapa (amb un format de sound system únic en el gènere de la rumba). Lo més gran del món és el nou treball d’estudi del grup com a continuació natural de “Les millors cançons...”, i apareix justament 10 anys després del darrer LP, Esperit de Vi (AZ Records, 1998). Com no podia ser d’una altra manera, la banda en presenta aquest disc de retrobament a la manera gitana: amb “arte y alegria”. "Lo més gran del món" (Propaganda pel fet, 2009) és un compendi de cançons de rumba amb la constant presència d’elements perfectament combinats. Aquesta mescla es fa palesa de manera clara en el llenguatge, on el català es barreja sense miraments amb més d’una llengua (i que sobre tot es deixa influir per expressions gitanes), però també en la fusió d’estils i gèneres, amb un eclecticisme voluntari i decidit que abraça des dels sons balcànics a l’havanera, del reggae al funk i del garrotín a la salsa.
www.aiaiai.cat

MAKALA Reconegtr productor, dj i locutor radiofonic del Pais Vasc. Actualment de gira presentan el seu nou doble single(en vinil!!! "Vamos a Comer" (Lovemonk, 2010) que el portarà per sales de tota Europa.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Digues-li quelcom a Sant Gaudenci!!!

SANT GAUDENCI Rumba Catalana © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org