30 de març 2010

Larumbatomba dedica aquest capitol a Javier Patricio "Gato Pérez", músic i compositor argentí afincat a Barcelona que, a finals dels anys 70, descubreix la rumba catalana a les festes de Gràcia i obre una nova època.

La rumba es presenta com una forma musical autòctona, popular, que proporciona una base perfecta per a les seves poètiques lletres de Gato Pérez. El músic argentí connecta amb gent diversa i munta un grup, combinant als músics de jazz-rock de Secta Sónica amb gitanos catalans de Gràcia i del Portal. Aviat llença Carabruta, un disc de rumbas que deixa empremta. Li seguiran Romesco i Atalaya.

Amb només 30 anys pateix un infart i comença a tenir greus problemes de salut. Treu al mercat dos àlbums més: Prohibido maltratar a los gatos i Flaires de Barcelona, aquest últim cantat íntegrament en català. Però els seus problemes de salut no l’abandonaran fins la seva mort, l’any 1990.

"Ebrios de soledadlos amigos de siemprese alejan y se pierdenpara volverse a encontrar,en el mismo lugaren sublime armoníacompartiendo emocionesen posición vertical"





Mostra més notícies sobre , , ,

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Digues-li quelcom a Sant Gaudenci!!!

SANT GAUDENCI Rumba Catalana © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org