16 de març 2010

Ja fa molt que el bloc de Sant Gaudenci, aquest bloc que ara mateix estàs visitant, va iniciar la seva activitat. Els seus objectius, encara intectes, eren informar de la rumba catalana i d'Horta. Un dels primers posts que es varen penjar presentava als Tekameli, els gitanos de la Catalunya Nord i la seva rumba, en un capítol de la magnífica sèrie anomenada La Rumba Tomba.

Què és La Rumba Tomba??
Produït per laQuimera, és una sèrie documental que té com a objectiu donar a conèixer el passat i el present del món de la Rumba Catalana, conèixer-ne les arrels i la cultura que l'envolta. El Pescaílla, Peret o Gato Pérez són els grans noms de la rumba catalana però amb ells viatgen un seguit de grups, vells i moderns, una cultura -la gitana- una tradició de transmissió oral, una sèrie d'experiments, barreges i convivències imprescindibles per conèixer el moment actual d'aquesta música i la seva tradició.

Al llarg dels catorze capítols d'aquesta sèrie documental, 'La Rumba Tomba' ens presenta una selecció dels més grans artistes de la rumba catalana. Una mirada desenfadada per on passaran la majoria de persones relacionades amb la rumba que han jugat i juguen un paper destacat en la seva història: Peret, Los Amaya, Manolos, La Troba Kung-Fu, Ojos de Brujo, el Pescaílla, Sabor de Gràcia, Gato Perez, Rosario i Lolita Flores, Gertrudis, Tekameli, Rumba 3, Patriarcas de la Rumba, Chipen, Ramunet, Olé con Olé, Simfònica de Gavà, Orquestra Plateria, els Garrotán de Lleida etc.


Doncs bé, d'ara en endavant penjaré (sense cap compromís periòdic ni assegurant que consegueixi tots els capítols) tots els capítols que sigui capaç de trobar a la xarxa. Al post següent va la primera entrega...

Per cert, qualsevol ajuda per a conseguir fer-nos amb tots els capítols serà benvinguda!!!!

Mostra més notícies sobre ,

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Digues-li quelcom a Sant Gaudenci!!!

SANT GAUDENCI Rumba Catalana © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org