22 de març 2009


A principis dels 70’s, en ple “apogeo rumbero”, els germans Emilio i Julio González Gabarre, decideixen obrir-se pas en el món de la música. Al començar són un duo. A l’Emilio li diuen el “Chicho”, i actuant amb el seu germà Julio la gent els anomena Los Chichos.

Coneixen a Eduardo Guervós, el seu primer representant. Aquest els promociona per tota la península i obté un tracte per un gran concert a Vigo. Vindrien unes 1000 persones, amb enganxada de cartells i falques a la ràdio. L’Eduardo els hi comenta: ”- esto es diferente, no es ir de mesones, esta sala es la hostia chicos, es muy grande (…) menos de tres ni se ven…-”. Necessiten un component més per el gran event. Els germans ho tenen fàcil. Coneixien a Juan Antonio Jímenez Muñoz, el “Jero”: “Mira Jero, te damos dos mil pelas si te vienes a tocar con nosotros los bongos”. Ja tenim els tres partint-la a Vigo.

Des d’aquell concert ha sigut un no parar. Va haver una època en que tots els 1430 i R-12 venien ja amb la cinta de Los Chichos de sèrie. El destí i les drogues van fer que el mític Jero marxes del trio, deixant el lloc a Junior, el fill d’Emilo. Tot en família.

I ara treuen els seu nou disc “Hasta aquí hemos llegado”: alguns dels seus grans hits de sempre amb col·laboracions espectaculars de Peret, Manolo García, Estopa, Los Delinqüentes, Bebe, Medina Azahara i més. Cañonazo!

No estan cansats. Aniran a defendre el CD al Viña Rock 2009 davant d’un mar de joves. Segur que tots coneixem alguns dels seus grans èxits, que ja formen part del subconscient col·lectiu. El “Viña”, any rere any, guarda un racó per la Rumba en el seu exquisit cartell. Bona tasca. L’any passat portaren a Peret i aquest any proposen Rumba flamenca amb solera de Los Chichos. Doncs anem-hi!

Mostra més notícies sobre

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Digues-li quelcom a Sant Gaudenci!!!

SANT GAUDENCI Rumba Catalana © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org