05 de desembre 2008El Simposi ha escollit com a President d’Honor a “Peret” i com a Portaveu a “Txarly Brown

El Simposi ha comptat amb gairebé 150 inscrits que han debatrut i aprovarat el Manifest per la Rumba Catalana, document que marca les línies de futur per a la impulsió i reconeixement d’aquest gènere musical. Al Simposi s’ha creat la Plataforma per la Rumba, entitat de consens dels “rumberos” catalans.

El 1er Simposi Nacional de la Rumba Catalana s’ha celebrat al llarg de tot el dia al Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona i ha escollit un Consell de “rumberos” que compta amb la presència entre d’altres de primeres figures com Peret, Rogeli Herrero de Los Manolos, Xavi Ciurans de Gertrudis, “Sicus” Carbonell de Sabor de Gràcia... així com molts altres músics, promotors i professionals vinculats al gènere.

Aquesta iniciativa que té el suport de l’Institut de Cultura, la Regidoria de Joventut i la Regidoria del Districte de Gràcia de l’Ajuntament de Barcelona, està organitzada arrel de la programació estable de Rumba Catalana que s’està duent a terme a la sala barcelonina KGB. La programació “Rumba Club”, ha servit de punt de trobada d’artistes, professionals i seguidors que han cregut necessari sumar esforços per aquest genuí gènere. La Rumba Catalana es el gènere musical de Barcelona i reflexa perfectament el caràcter mestís i obert de la ciutat.

MANIFEST PER LA RUMBA CATALANA
Barcelona a 4 de Desembre del 2008La Rumba Catalana es un gènere musical nascut al sí de les comunitats de gitanos catalans que va veure la llum a mitjans del segle XX. Sorgeix de la confluència de ritmes d’arrel antillana i l’evolució d’alguns pals flamencs, encara que ha rebut i rep influències constants d’estils molts diversos. El ventilador, com a tècnica “guitarrística”, es una de les seves característiques principals.

La seva eclosió comercial i discogràfica té lloc durant la segona meitat dels anys seixanta del passat segle, i des de llavors ha patit diversos daltabaixos. Tanmateix ha aconseguit arribar fins a l’actualitat amb una salut envejable. Aconseguint ser un gènere autòcton nascut a Europa durant el segle XX.

Actualment la nostra Rumba està gaudint d’un moment àlgid, una nova oportunitat històrica. Sorgeixen nous músics que la renoven, es consoliden aquells que històricament l’han defensat, neix una programació estable a la ciutat de Barcelona anomenada “Rumba Club”, algunes Festes Majors, equipaments i programacions públiques, sales i promotors privats tornen a comptar amb la Rumba.

Els sota signants ens considerem part fonamental d’aquest moviment cultural anomenat Rumba Catalana i tots/es ens proposem treballar en comú per assolir una sèrie d’objectius d’interès social i cultural.

Per a fer possible aquests objectius ens auto constituïm en la “Plataforma per la Rumba Catalana”. Que neix amb la voluntat de ser un ens de consens i treball unitari que fugirà del lucre individual i col·lectiu sent la seva principal línia estratègica l’assoliment dels objectius d’aquest manifest.

La “Plataforma per la Rumba Catalana” crea un règim intern que fixarà les claus del seu funcionament i els seus representants, així com les eines de gestió per a fer possible els seus objectius.Els objectius de treball de la “Plataforma per la Rumba Catalana” son:

1. Treballar conjuntament amb les administracions públiques del país per al reconeixement de la Rumba Catalana com a “música Popular i Tradicional Catalana”

2. Coordinar esforços conjunts amb les institucions i la societat catalana per al reconeixement de les figures artístiques que l’han impulsat i l’han donat a conèixer.

3. Treballar conjuntament amb les administracions públiques i amb aquells agents socials que sigui necessari per fer possible “La Casa de la Rumba”, que ha de ser un equipament amb un projecte propi que garanteixi, sistematitzi i generi la documentació, la investigació, la innovació, la difusió, el foment de la creació i la transmissió de coneixements al voltant i de la Rumba Catalana.

4. Establir mecanismes de coordinació amb agents culturals, autors, intèrprets, etc, per la exportació de la Rumba Catalana als circuits, festivals i escenaris de la resta del món.

5. Treballar conjuntament amb agents culturals privats i públics, autors, intèrprets... per a la presència de la Rumba Catalana als principals escenaris del país: Festivals, Festes Majors, La Mercè, etc...

6. Establir mecanismes de coordinació interns i externs per assolir eines de promoció i professionalització d’artistes “rumberos” emergents.

7. Treballar conjuntament amb universitats, centres de recursos, grups d’investigació, institucions públiques i entitats socials per tal d’impulsar la recerca i l’estudi de la Rumba Catalana, contribuint a generar un corpus de coneixement sobre aquest gènere musical i tot el que l’envolta.

8. Treballar conjuntament amb centres educatius, museus, institucions públiques, entitats socials i d’altres agents de l’àmbit de la educació i la pedagogia per tal de garantir la transmissió dels coneixements musicals i culturals de la Rumba Catalana.

descarrega't el manifest

CÀRRECS I PERSONES ESCOLLIDES PER L’ASSEMBLEA DE LA PLATAFORMA PER LA RUMBA CATALANA (Barcelona a 4 de Desembre del 2008)

La Plataforma per la Rumba Catalana, entitat sorgida del 1er Simposi Nacional de la Rumba Catalana ha escollit els següents càrrecs i persones per a la seva gestió.

PRESIDENT D’HONOR Pere Pubill Calaf “Peret”

PORTAVEU Carles Closa “Txarly Brown”

CONSELL DE LA RUMBA Peret Reyes, José Berejano “Pantanito”, Antoni Carbonell “Sicus”, Rogeli Herrero, Eduard Gómez, Dany Landri, Ramón Giménez, Quim Guillamon, Rafael Salazar, Martí Marfà, Adrià Garriga, Natalia Heredia, Jessica Pérez, Daniel Rubira, Miquel Pauner, Miquel Rodergas, Raul Martin, Jaume Ibars, Vanessa Vallès, Kike Barbero, Domènec Ludeña, Ambrosio Barbero, Ramon Grau, Carola Pujol, Marc Isern, Xavi Ciurans, Laia Brossa, Raúl Martínez, Alfred Ferrer, Karol Ruiz-Tagle, Samuel L. Garcia, Kenya Cordón, Tony Marlin i Àlex Ramírez

Més info:

http://www.garatgeproducciones.com/manifest_rumbacatalana.php

Vídeos:

http://www.tv3.cat/videos/881599/Primer-simposi-de-rumba-catalana

Mostra més notícies sobre ,

1 comentari:

  1. Ole, Ole i Ole! Sembla que per fi es farà un pas endavant en favor i defensa de la Rumba Catalana! El primer pas ja està fet ara toca pencar, i fer-nos sentir! Sobretot agraïr al gran Txarly Brown l'esforç per muntar i reunir en a quest Simposi a la "flor i la nata" de la nostra rumba, deixant de banda diferències i antigues polèmiques que es debatien al voltant d'aquest gènere. També dir que és un orgull que Sant Gaudenci formi part d'aquest consell. Visca Sant Gaudenci! Felicitats Dri! AC

    ResponElimina

Digues-li quelcom a Sant Gaudenci!!!

SANT GAUDENCI Rumba Catalana © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org